perjantai 15. joulukuuta 2017

Tornio Est. 1621 - Seutupaita torniolaisile

Olipa kerran ruottalainen insinööri ja arkkitehti ko Erik Dahlberg, eli Talperin Erkki. Se teki kunkule hommia sotaherrana, insinöörinä ja arkkitehtina. Se kierteli Ruottin valtakuntaa siinä 1600-luvun ja 1700-luvun vaihteen seuvula ja kävipä se sitte samala Torniossaki. Se triivastu istuskella Puthaan puolela joentöyhräälä ja innostu piirtähmään kuanki Suensaaresta ja siinä samassa raapusti tämmösen vaakunanki. Memmä ehtineet tehä siittä Erkile matkamuistopaitaa ko se ehti häippästä ja kuoliki jokunen sata vuotta sitte, mutta nyt met kaikin elävät voima hankkia oman Torniopaijan tai no on sielä mukia ja kauppaväskyki, toisessa kaupassa jos vaikka ja mitä ko vain laitat kuan mihin halvaat.

Torniossa ko on juhlavuosiki joka vuosi, niin kyllä sitä vain suittaa tämmöstä pittää ja tekkeehän sen kemiläisekki katheellisiksi ko sei tainu Erkki niitten paikkaa piirtää saati vaakunaa nurkhaan. Laita sie historialehet havisseen ja hommaa matkamuistopaita 1700-luvun alun tyyhliin. Näitei saa ostaa Tamppiksesta eikä ees Haaparannan Innalasta ja näitä on montaa sorttiaki.

Tästä löytyy versiot myös alkuperäsellä tekstilä "Torne" ja ruottiksi tekstillä "Torneå".  Väreinä harmaapohjaisella ja kellertävällä värillä.

Valhmiita paitoja, mukia ja kantokassia Teespringissä:


Tehe semmonen tuote ko halvaat, kymmeniä vaihtoehtoja:


Tornio 1621 kassi

Tornio 1621 - t-paita - Torniopaita

Tornio Est. 1621 muki - Torniomuki

Tornio Est. 1621 t-paita - Torniopaidat

Tornio Est. 1621 t-paita - Torniopaidat

Tornio 1621 muki - Torniomuki

Torne 1621 t-paita tröja paikkakuntapaita


Tornio 1621 t-paita - Torniopaita
Torneå 1621 mugg muki
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti